Elokuvat ja taidenäyttelyt

OKASissa toimii tänä vuonna Retket ja kulttuuri -tiimi, jossa ovat mukana Tuula Ailamo, Lea Kokkonen, Hannele Hankala-Rämä, Jukka Salo ja Sirkka-Liisa Ståhlberg. 

Tulossa syksyllä
- Ateneum
- Kaapelitehtaan museot

OKAS järjestää Ateneumiin Albert Edelfeltin näyttelyyn seuraavan käynnin elokuussa (29.8.)
Kaksi kevään ryhmää täyttyivät nopeasti, joten elokuussa on sitten kolmas mahdollisuus.
Ateneum -salissa on 30 min. kestävä näyttelyintro, joka maksaa 8 € per henkilö.

Jokaisen hyväksymisilmoituksen saaneen henkilön tulee suorittaa 8 €:n Intromaksu tilille FI89 1626 3204 2850 23 Tuula Ailamo, Nordea . Viestikenttään tulee laittaa maksajan nimi.

Jokainen maksaa oman sisäänpääsynsä erikseen Ateneumin ryhmäkassalle 12 € eläkeläiskortilla, Museokorttia näyttämällä pääsee ilmaiseksi sisälle ja saa tarran osallistumisesta. Lippumaksu hoidetaan puoli tuntia ennen intron alkua, jotta kaikki ehtivät introon!

Ryhmänjohtaja (Tuula A.) maksaa näyttelyintron kerätyistä rahoista.

  • Uusi ryhmille tarkoitettu sisäänkäynti sijaitsee Ateneuminkujan puolella. Tämä sisäänkäynti on esteetön.  
  • Ryhmäsisäänkäynnistä pääsee Valopihalle, jossa teitä palvelee ryhmäkassa.   
  • Ryhmäkassalle maksetaan VAIN pankkikortilla, käteinen ei käy

Tulkaa paikalle ajoissa, introon ei pääse myöhässä vaan ovet menevät kiinni. Kassalla asioinnin jälkeen introille osallistuvat ryhmät ohjataan Ateneum -saliin. Intron jälkeen voi näyttelyyn tutustua omaan tahtiin.

Ateneumin alakerrassa toimii kahvila, josta voi halutessaan ostaa ruokaa ja juomaa.

Ateneumin nettisivujen teksti taiteilijasta:

Sosiaalisesti lahjakas Albert Edelfelt (1854–1905) puhui useita kieliä. Edelfelt matkusteli Euroopassa ja Pohjoismaissa sekä asui suuren osan elämästään Pariisissa. Ranskassa hän tutustui moniin aikansa johtaviin taiteilijoihin, kulttuuri- ja tiede-elämän merkkihenkilöihin sekä taiteen keräilijöihin ja taidekauppiaisiin.

Näyttely esittelee muotokuvia taiteilijan perheenjäsenistä, ajan merkkihenkilöistä ja taiteilijakollegoista. Esille saadaan maisemia ja näkymiä Pariisista sekä kuvauksia Edelfeltin matkoilta Etelä-Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta. Hän maalasi kotoisia maisemia Porvoossa ja huvilallaan Haikossa sekä Helsingissä. Mukana ovat monet rakastetut teokset, joita pidetään suomalaisten kansallisaarteina, kuten Leikkiviä poikia rannalla (1884), Pariisin Luxembourgin puistossa (1887), Ruokolahden eukkoja kirkonmäellä (1887) ja Lapsen ruumissaatto (1879).

Edelfeltiä on tutkittu runsaasti, mikä kertoo hänen keskeisestä asemastaan Suomen taiteen historiassa. Ennen Ateneumia taiteilijan vientinäyttely on ollut esillä Petit Palais’ssa Pariisissa ja Göteborgin taidemuseossa.

Päivitys 25.5.2023/EK