02_Ohje WhatsApp-videopuheluun

Marja Sarja 3.2.2019 kokeillen

 1. Hae ilmainen WhatsApp Messenger sovelluskaupastasi.
 2. Paina WhatsApin Keskustelut-sivulta puhelimen luurin kuvaa.
 3. Ylhäällä on otsikkona Puhelut. Siitä oikealle ylhäällä on luurin kuva ja +-merkki. Kun niitä painaa, tulee Uusi puhelu. Sen alla on Haku. Siihen laitetaan henkilön nimi, jolle halutaan soittaa. Henkilön pitää olla puhelinlistassa ja hänellä pitää olla WhatsApp.
 4. Valitaan henkilön nimen jäljessä oleva videon kuva.
 5. Jos vastaanottajan puhelin on suljettuna, tulee näytölle teksti: Tuleva videopuhelu ja soittajan nimi. Kun painaa tekstiä, tulee Syötä pääsykoodi.
 6. Kun henkilö vastaa, painetaan palloa, jossa on videon kuva. On hyvä laittaa myös kaiutin päälle. Näytölle saattaa tulla teksti: ”Pyydetään vaihtoa videopuheluun”. Vastaanottajalle tulee teksti: ”Pyyntö vaihtaa videopuheluun”. Kun vastaaja painaa tekstistä, se häviää kummaltakin.
 7. Soittaja näkee vastaanottajan isossa kuvassa ja itsensä pikkukuvassa. Vastaanottaja näkee soittajan isossa kuvassa ja itsensä pikkukuvassa. Kun koskee pikkukuvaa, näkee itsensä isona ja toisen henkilön pienenä.
 8. Kun isosta kuvasta koskee jotain kohtaa, vaikka omaa tai toisen nenää, niin alhaalle tulee kolme harmaata palloa ja punainen pallo, josta puhelu lopetetaan.
 9. Kun vasemmalla olevaa kamerapalloa koskee, niin Takakamera näyttää toisen henkilön laajan näkymän. Pikkukuvassa näkyy oma laaja näkymä. Kun siihen koskee, tulee toisen laaja näkymä. Näkymiä voi vaihdella. Välillä näkyy oma, välillä toisen näkymä.
 10. Ylhäällä oikealla olevasta ukko ja risti -kuvakkeesta voi lisätä uuden henkilön puheluun.
 11. Ryhmäpuhelussa voi olla itsensä lisäksi kolme muuta. Puhelut-näkymässä oikealta ylhäältä luurin ja plussan kuvakkeesta päästään kohtaan Uusi puhelu. Siinä lukee sinisellä Uusi ryhmäpuhelu. Painetaan sitä. Haetaan henkilöt. Heidän kuvakkeensa tulevat palloina. Painetaan videon kuvaa. Kolmella henkilöllä näyttö jakautuu kolmeen osaan, neljällä neljään osaan. Edellä kuvatut näkymät toimivat kaikilla ruuduilla. Kaikkien neljän maisemaa voi katsella vaikka neljällä mantereella! Kokeiltu on.